Laat muziek beweging in je leven brengen !

Rivka Bergshoeff

Opgeleid als architect aan de TU-Delft en als stedenbouwkundige werkzaam geweest, daarnaast van jongs af aan heel graag gedanst: klassiek ballet, flamenco, volksdansen, vrij dansen, stijldansen. Maar met drie kinderen en een drukke baan kwam het er later nooit meer van.

dansen brengt plezier in het leven
Begin 2009, kort nadat mijn man aan kanker overleed, kwam ik in het gips en moest ik wekenlang stil liggen/zitten. Toen verzuchtte ik tegen een vriendin: ‘wat zou ik het heerlijk vinden om weer eens te gaan dansen, maar dat kan nog maanden duren.’ Die vriendin vertelde me over Biodanza, waar je geen vaste danspasjes had maar ‘net zo mag bewegen als je zelf wilt of kunt’. Enkele weken later, toen het loopgips eraf mocht, stond ik naast haar op de dansvloer voor mijn eerste Biodanza-avond. Ik was meteen verkocht, dat was precies het medicijn dat ik nodig had. De affectieve omgang met elkaar op de dansvloer deed me goed. En door het plezier in dansen kreeg ik steeds meer zin in het leven.Na het volgen van de driejarige Biodanza-opleiding in Eindhoven heb ik in mei 2017 met dansavonden in De Poorten begonnen (het eerste jaar onder supervisie). Inmiddels heb ik de opleiding afgerond, het onderwerp van mijn eindscriptie was: 'Biodanza en Vertrouwen, in jezelf en in de ander'.

Naast de basis-opleiding voor docenten heb ik de volgende trainingen met internationaal bekende docenten gevolgd:
- Biodanza for Children and Teenagers (docent: Alejandro Balbi Toro)
- Radicalisation of Progressivity (docent: Antonio Sarpe)
- Biodanza for Children, Teenagers and Families (docent: Monica Turco)
- Key-dances of the Five Lines (docent: Helene Levy Benseft)

Momenteel ben ik bezig met de jaartraining Biodanza en karakterstructuren (docent: Yvonne Sep)

Graag wil ik met Dansbeleving de fantastische methode van Rolando Toro, Biodanza ©, voor een breed public toegankelijk maken. Met veel plezier begeleid ik laagdrempelige dansavonden, waarbij men door lekker bewegen op muziek kan ontladen, de pret met anderen delen en vooral de batterij weer opladen. Geweldig goed voor je gezondheid en voor je stemming!

Silhouettes

Sillhouettes