Laat muziek beweging in je leven brengen !

Rivka Bergshoeff

Opgeleid als architect aan de TU-Delft en als stedenbouwkundige werkzaam geweest, daarnaast heb ik van jongs af aan heel graag gedanst: klassiek ballet, flamenco, volksdansen, vrij dansen, stijldansen. Maar met drie kinderen en een drukke baan kwam het er later nooit meer van.

dansen brengt plezier in het leven
Begin 2009, kort nadat mijn man aan kanker overleed, kwam ik in het gips en moest ik wekenlang stil liggen/zitten. Toen verzuchtte ik tegen een vriendin: ‘wat zou ik het heerlijk vinden om weer eens te gaan dansen, maar dat kan nog maanden duren.’ Die vriendin vertelde me over Biodanza, waar je geen vaste danspasjes had maar ‘net zo mag bewegen als je zelf wilt of kunt’. Enkele weken later, toen het loopgips eraf mocht, stond ik naast haar op de dansvloer voor mijn eerste Biodanza-avond. Ik was meteen verkocht, dat was precies het medicijn dat ik nodig had. De affectieve omgang met elkaar op de dansvloer deed me goed. En door het plezier in dansen kreeg ik steeds meer zin in het leven.Na het volgen van de driejarige Biodanza-opleiding in Eindhoven ben ik nu aan de volgende stap toe:
 het geven van les onder supervisie. Daarom zal er bij de danssessies, gemiddeld 1x per maand, een supervisor mee komen dansen.Graag wil ik met Dansbeleving de fantastische methode van Rolando Toro, Biodanza ©, voor een breed public toegankelijk maken. Met veel plezier begeleid ik laagdrempelige dansavonden, waarbij men door lekker bewegen op muziek kan ontladen, de pret met anderen delen en vooral de batterij weer opladen. Geweldig goed voor je gezondheid en voor je stemming!

Silhouettes

Sillhouettes